VALPER 2022:


29/9-22: Valper etter Nemo og Mini:

Født 29/9-22: "Nemo", Kvasneset's  Quite Charming  x "Mini" Brynje Donna Elvira, har fått 7 sprell levende valper:
1 brun hannhund, 5 sorte hannhunder, 1 sort tispe. Ledige hannvalper. Kunne du tenke deg en fantastisk god hannhund etter denne kombinasjonen, så ta kontakt for nærmere informasjon. Valpene er leveringsklare fra 24./11-22.Fødsel:

Mini fødte 7 velskapte valper på under 2.5 timer. Alle valpene ser ut til å være i god form. De spiser så det knaker. Det er fred og harmoni i kassa, og det er tydelig at Mini er trygg og rolig i mammarollen. Hun steller og vasker de små, og sjekker opp hver lille lyd som valpene kommer med.  Nå skal vi kose oss de neste ukene. 

Nyfødte valper etter Nemo og Mini

God og mett

Slapper av

Fin gjeng

VALPEPLANER FOR  2022 :
"Saga" Brynje Simple Twist Of Fate har fått løpetid. Vi har paret henne med "Emil" Kvasneset's Release Your Fantasy

 
Valper beregnet født ca. 25/10-22
Valper leveringsklare ca. 20/12-22
Sorte valper ventes etter sunne og friske foreldredyr

Historikk:

VALPER
2021


Kull 1:
Vi venter valper!!! Snart blir det fullt liv.
"Emil" (Kvasneset's Release Your Fantasy) og "Mini" (Brynje Donna Elvira) er paret med hverandre. Mini er drektig, og vi venter valper i uke 11. Valpene bor hos oss fram til de er åtte uker. Etter åtte uker så kan de flytte hjem til sine nye, gode og varige hjem. I uke 19 vil valpene være leveringsklare. Vi gleder oss veldig til å se hva som kommer rundt 15. mars. Tusen takk til Anja Sunde på kennel Kvasneset for at vi fikk låne Emil til Mini. 
Kull 2 er under planlegging.
Saga gikk dessverre tom, så her ble det ingen valper i denne kombinasjonen.
Vi venter på at "Saga", (Brynje Simple Twist Of Fate) skal få løpetid. Når den kommer, vil hun bli paret med "Gahan" (Arminzeras King Dave Of Basildon). Tusen takk til Mari Stine Johansen og kennel Arminzera for at vi får bruke denne flotte hannhunden på vår Saga.
Saga gikk dessverre tom med valper i denne kombinasjonen.

Mini og Emil

"Mini" Brynje Donna Elvira (etter MulitCH Caci's Playing-To-Win og Almanza Anything You Say) er paret med "Emil" Kvasneset's Release Your Fantasy (etter Walkup's In The Long Run og Kvasneset's In Case Of Christmas). Vi venter valper i uke 11, med levering i uke 19.
Se stamtavle til venstre:

Bilder av foreldrene til de kommende valpene i kull 1:

Valpeannonsen vår:

Emil, Kvasneset's Release Your Fantasy er paret med Mine, Brynje Donna Elvira

Valpenes far:

Emil, Kvasneset's Release Your Fantasy (e. Walkup's In The Long Run og Kvasneset's In Case Of Christmas)

Valpenes mor:

Mini, Brynje Donna Elvira (e. MultiCH Caci's Playing-To-Win og Almanza Anything You Say)
Vår/sommer 2019

MINI ER PARET MED MARIO! 

Vi venter både brune og sorte valper i denne kombinasjonen.

Foreldrene til valpene vi venter:

Far: Diamante Blu Negramaro, Mario (e. MULTI CH Altaflat's Ain't I'm A Dog x IT CH Diamante Blu Alohmora) 

Mor: Brynje Donna Elvira, Mini (e. MULTI CH Caci's Playing-To-Win x Almanza Anything You Say).


11. juni 2019:
Mini fødte 10 valper der den ene dessverre var dødfødt. Fordelingen av de gjenlevende var som følger: 4 sorte og 1 brun hannhund og 4 sorte tisper.
 

Alle valpene har fått flotte hjem.


Valpedagbok fra siste kull, født 10. juni 2018

Brune og sorte valper født 10. juni 2018 hos kennel Brynje. Valpene er leveringsklare fra 5. august 2018! Lykke fikk 10 valper søndag 10. juni. Fordelingen ble 2 brune og 2 svarte tisper og 3 brune og 3 svarte hannhunder. 

 • Alle valpene er solgt!

Lykke (Almanza No Speed Limit) er paret med Chico (NUCH Kvasneset's Himmelens Diamant). Begge foreldrene er sunne og friske hunder med et herlig og rasetypisk gemytt. Begge er øyelyst uten anmerkninger.

Chico er norsk utstillingschampion og Lykke har et cert og et cacib, og er vel premiert i utstillingsringen, samt at hun har bestått kvalifiseringsprøven på jakt. 

Slik vil stamtavlen se ut for de ufødte valpene (se under):


VALPEDAGBOK:

22.05.18: Lykke er drektig! Hun går nå inn i sin 6. uke, og hun har fått en stor og fin valpemage. Vi har begynt å tilleggsfôre henne med 3 måltider hver dag, og jeg kan bare fortelle at maten går ned på høykant. Lykke er skrubbsulten! Vi er veldig spente på¨hva som skjuler seg inne i den etterhvert så store magen til Lykke. Lykke er fortsatt like glad, og hun er med på alle turene sammen med de andre hundene våre. Tempoet hennes er likevel mye roligere, og hun tusler stort sett i føttene på matmor når vi er ute på tur.

3. juni: Det har vært varmt, fryktelig varmt for en drektig flat på Nordmøre. På ettermiddagen i dag kom det et væromslag med kaldluft fra nord. Aldri før har vel et temperaturfall vært ønsket mer velkommen. Lykke har taklet varmen med stor ro og optimisme. Hun er like glad som før. Lykke har etter hvert fått en vaggende gange, og hun er fortsatt med på de fleste turene selv om hun bruker minst dobbelt så lang tid som før. Hun spiser og drikker godt. Vi er i ventemodus.

5. juni: Lykke er på døgn 55 etter første paring. I dag har jeg kjent liv i den drektige magen til Lykke. Den følelsen er like magisk hver gang, og jeg får gåsehud og tårer i øynene på en gang. 

10. juni: Oppblikkingen startet rundt klokka 10 på tidlig formiddag. Lykke var urolig, peste, grov og ville stadig ut. Helst kunne hun tenke seg å føde under gulvet på uthuset vårt. Berit, min faste og gode venn og hjelper ble kontaktet, og hun kom med jordmorveska si full av jordbær og kjeks. Klokka 15.50 kom første valp, en stor og velfødd brun hannhund. I løpet av 3 timer var det kommet 8 valper. Så gikk det nokså lang tid før de 2 siste var født. Sistemann ut var en stor brun hanne på 535 gram og han ble født rundt klokka 21.15 på søndag. Da var bassenget fullt av 10 valper, 4 tisper og 6 hannhunder, der 2 brune og 2 svarte er tisper, mens 3 brune og 3 svarte er hanner. En fornøyd og sliten valpemamma la seg godt til rette og diet og stelte så flott med de små. Et av naturens mirakler, og sommerens vakreste eventyr er nettopp startet.


21. juni: Valpene vokser så det knaker! Det er nesten slik at jeg kan se utviklinga time for time. Alle spiser, tisser og bæsjer som de skal. Herlig tid. Øynene har begynt å "sprekke opp", og de kommer stadig tydeligere til syne.

I dag har valpene og Lykke-mor fått ormekur, den første i valpenes liv. Ormekuren blir gjentatt om to uker, og da er valpene blitt nesten fire uker gamle. Ny kur ved seks ukers- og åtte ukers alder.

Lykke tar arbeidet som tibarnsmor på største alvor. Hun rydder etter, vasker og steller de små. Hun går ut og inn av "poolen", og det virker som hun er innom for å telle dem alle, fordi det er ikke alltid hun legger seg ned for å die dem. Både Esther og Mini er nysgjerrige, og de har også vært innom "poolen" og sjekket opp forholdene. 

29. juni: Fortsatt fredelige tider i "poolen". Dagene går for det meste med til soving og spising. Valpene vokser, og de har fått både øyne og vi merker godt at de hører nå. Spede forsøk på å leke med hverandre ser vi også. Skikkelig gøy å følge utviklingen på de små. De er fortsatt ustø på beina, og ramler lett. Noen av tispene har skjønt hvor Lykke kommer inn i kassa, og de står på bakbeina og prøver å komme seg over kanten på bassenget.

Lykke er med på turene sammen med de andre hundene våre. Hun får stadig mer energi etter valpingen, og det ser ut som hun nyter "friminuttene" ute helt uten ansvar for de 10. Vi har ikke akkurat hatt et deilig sommervær, så Lykke har arvet en av mine ulltrøyer. Trøya kler jeg på henne mest for å beskytte jurene mot regn og vind. Skogbrannfaren er definitivt over her på disse kanter for denne gang, men vi håper på mer sol og varme i ukene som kommer.

07. juli: Tiden flyr, og i morgen er valpene hele 4 uker gamle. Vi har startet med tilleggsfôr til de små, og maten går virkelig ned på høykant. Alle ti har hatt en fin vektøkning siden sist veiing. Ny runde med ormekur, og ny runde med kloklipp er unnagjort i dag. Vi har hatt flere hyggelige valpekjøpere på besøk tidligere i uka. Det er veldig fint for valpene og hyggelig for oss mennesker.

8. juli: Valpene er fire uker i dag. Det er helt utrolig hvordan disse små og skjønne skapningene har utviklet seg. Nå er det kun fire uker igjen før valpene skal ut i  den store verden hos sine nye familier. 

Vi hadde egentlig planlagt at valpene skulle få smake på grønt gress for første gang i dag. Vi våknet til et overskyet vær med rundt 16 grader. Helt perfekt, med andre ord. Jentene og jeg skulle på en formiddagstur, og så skulle valpene få komme ut etter at vi var tilbake. Men regnet kom, så utelivet får vi heller komme tilbake til en annen dag. Vi får se an hvordan været blir i morgen.

Lykke nyter turene sammen med de andre hundene når hun har pauser fra småbarnsstellet.

9. juli: Da ble det utetid på valpene i dag! Hurra. For første gang fikk de gå ut i gresset, lukte på blomster og leke med strå. Du herlige og ubekymrete valpetid.

Så slitne og fornøyde med opplevelsene ute i grinda var valpene da de kom inn igjen. Livsnytere, hele gjengen!

 • Tidligere kull hos Brynje:
 • Kvasneset's Release Your Fantasy og Brynje Donna Elvira: 12 valper født 14. mars 2021. 6 sorte tisper og 6 sorte hannhunder. Alle valpene er solgt.
 • Diamante Blu Negramaro og Brynje Donna Elvira: 9 valper født 11. juni 2019. 4 sorte tisper og 1 leverbrun og 4 sorte hannhunder. Alle valpene er solgt.
 • NUCH Kvasneset`s Himmelens Diamant og Almanza No Speed Limit: 10 valper født 10. juni 2018. 2 leverbrune og 2 sorte tisper, 3 leverbrune og 3 sorte hannhunder. Alle valpene er solgt.
 • NORDUCH CZCH SVCH Whizzbang's Hit Or Miss og Almanza No Speed Limit: 11 valper født 21. april 2017. 4 leverbrune og 1 sort tispe, 2 leverbrune og 4 sorte hannhunder. Alle valpene er solgt.
 • Kvasneset's In Long December Night og Almanza Anything You Say: 8 valper født 19. mars 2017, 5 hanner og 3 tisper. Alle valpene er solgt.
 •  Multi CH Caci's Playing-To-Win og Almanza Anything You Say: 4 valper født 9. mars 2016. 2 sorte og 1 brun hannhund, 1 sort tispe. Alle valpene er solgt.
 • NUCH NVCH Kvasneset's Braveheart og Almanza Anything You Say: 7 valper født 27. juli 2012. Alle valpene er solgt.
 • O'flanagan Major Issue og Hempth's Enya: 7 valper født 20. april 2007. Alle valpene er solgt.
 • Multi CH Almanza I Hate Monday og Hempth's Enya: 10 valper født 2. september 2005

En valp fra kennel Brynje:

Våre kull oppfyller de retningslinjer Norsk Kennel Klub og Norsk Retrieverklubb stiller til avlsanbefalinger.


 • Leveres ved 8 ukers alder
 • Er forhåndsregistrert i NKK
 • Er forsikret hos oppdretter gjennom Agria
 • Leveres med NKK sin kjøpekontrakt
 • Er undersøkt av veterinær og får med seg en helseattest 
 • Er vaksinert og ID-merket med microchip
 • Har fått flere ormekurer
 • Er godt preget og sosialisert og vokser opp på kjøkkenet hos oppdretter
 • Leveres med valpepakke fra Eukanuba

Når du kjøper valp fra oss:

Har tenkt nøye gjennom hvilket ansvar familien har tatt på seg i 10-12 år fram i tid i form av tid, hva det koster å ha hund og arbeid det innebærer å eie en hund.

 • Gi valpen et varig og kjærlig hjem
 • Forsikre hunden årlig
 • Følge årlig opp hos veterinær med vaksinering og helsekontroller
 • Sosialisere hunden rikelig slik at den blir til glede og nytte
 • Tar kontakt med oppdretter om hunden blir syk eller får problemer av ulike årsaker
 • Delta på valpe- og/eller dressurkurs
 • HD-røntge unghunden mellom 12 og 18 måneder

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.