Kennel Brynje er et lite oppdrett av Flat Coated Retriever. Vi er opptatt av å avle opp friske, sunne og allsidige hunder som kan brukes innen de fleste grener innenfor hundesporten. "Flatten" er en lykkelig hund med en evig optimisme og livsglede. De er gode og stabile familiehunder som elsker å få være med på alt som skjer. Vi følger de etiske retningslinjene som NKK setter for avl.

Vi fikk godkjent kennelnavnet vårt BRYNJE i FCI i 2004. Vårt første kull av egne flat-valper så dagens lys 2. september i 2005. Siden den gang har vi hatt kull med jevne mellomrom. 

Vi legger stor vekt på å sosialisere valpene så lenge de er hos oss og mammaen sin. De vokser opp i ei grind på kjøkkenet vårt, og er til daglig sammen med de andre hundene våre, barn og mennesker i alle aldre. De er ute når været tillater det, de kjører bil flere ganger, møter hester og andre dyr. Vi bruker fløyte som innkallingssignal allerede i valpekassen når valpene fôres. Valpene har fått tygge på hjorteskank og fått bære på fuglefjær. 

Når de nye valpekjøperene overtar, er det bare å fortsette arbeidet med å gjøre valpene trygge og trivelige.

Vi selger primært valper til familier som ønsker å bruke mye tid sammen med valpen og senere den voksne hunden i mange år framover, og som anser hunden som en integrert del av familielivet. Flatten trenger aktivisering og mosjon for å bli en harmonisk hund. Glad er den nesten hele tiden uansett, med sitt vennlige og omgjengelige vesen.